Forum Power of Metal
+ mocna strona metalu +

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Venom

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
progmetall

Przeczytał: 48 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 6:56, 30 Mar 2025    Temat postu: Venom

Nic nie ma na forum o Venom, hmm rozumiem, że na początku był Helloween, Stratovarius, Edguy...
Może nie każdy lubi brudne granie z Newcastle, ale to klasyka NWOBHM.
Welcome To Hell, Black Metal, At War with Satan to klasyki, które miały duży wpływ na wiele zespołów grających thrash i nie tylko.
W sumie Venom też zahaczył o thrash w pewnym momencie

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist

Przeczytał: 29 tematów

PostWysłany: Wto 20:39, 01 Kwi 2025    Temat postu:

Zespol, który znaczy dla mnie bardzo dużo i który pokochałem od kiedy ujrzałem zdjęcie Cronosa w biografii Metalliki, nie słysząc wcześniej ani sekundy ich muzyki. Mimo tego, najczęściej wracam do WTH/BM i CIS/R. Cala reszta robi na mnie zdecydowanie mniejsze wrażenie i w zasadzie poza AWWS i CBTS nie mam nic z tej całej reszty na CD.

Chamstwo, wulgarnośc, komiksowy satnanizm, bass buldożer, kąśliwe riffy, chwytliwe refreny, mocne akcentowanie RRRR. Jak bylem w Newcastle to poszedłem z uśmiechem po moście w kierunku Gateshead, wierząc ze Cronos musiał był niegdyś z niego lać do rzeki (2007 rok, dziwne czasy!).

Zaluje ze nigdy nie udało mi się zobaczyć ich na żywo, choćby i tylko z Cronosem w składzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
progmetall

Przeczytał: 48 tematów

PostWysłany: Pią 6:59, 04 Kwi 2025    Temat postu:

Dobrze napisane, ja poza pierwszymi trzema lubię Possessed z sentymentu - piersza płyta jaką słyszałem.
Jest jeszcze drugie oblicze Venom z Dolanem i tu u mnie wysoko stoi Prime Evil, może nawet podium oraz The Waste Lands, która jest ciakawa.
Z powrotu Cronosa lubię Resurrection z wiadomych powodów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebastian

Przeczytał: 18 tematów

PostWysłany: Sob 1:16, 05 Kwi 2025    Temat postu:

Ja zacząłem od zestawu "Eine kleine..." i "Possessed" bo miał to każdy wójek w kolekcji winyli gdy byłem szczylem.

Najczęściej wracam do WTH, BM i AWWS, chociaż w ostatnich latach to i tak rzadko. Z Dolanem najbardziej lubię "Prime Evil", faktycznie trochę niedoceniana płytka. Próbowałem kiedyś tam słuchać tych płyt po powrocie Cronosa, ale w sumie niezbyt je znam i niezbyt mnie interesują.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olej

Przeczytał: 28 tematów

PostWysłany: Nie 9:48, 06 Kwi 2025    Temat postu:

Bardzo mi nie robi, widzialem jakies wcielenie raz na zywo i zieeew, drugi raz tylko sprawdzilem ze nadal tak samo i szybko odpuscilem
Z plyt mam pierwsze kilka w boxie i poza momentami nic nie rusza
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oenologist

Przeczytał: 29 tematów

PostWysłany: Nie 18:17, 06 Kwi 2025    Temat postu:

Olej napisał:
Bardzo mi nie robi, widzialem jakies wcielenie raz na zywo i zieeew, drugi raz tylko sprawdzilem ze nadal tak samo i szybko odpuscilem
Z plyt mam pierwsze kilka w boxie i poza momentami nic nie rusza

Zapuść “Bloodlust” i daj się porwać. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
benek

Przeczytał: 31 tematów

PostWysłany: Nie 18:36, 06 Kwi 2025    Temat postu:

szacun bez uwielbienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebastian

Przeczytał: 18 tematów

PostWysłany: Nie 20:26, 06 Kwi 2025    Temat postu:

benek napisał:
szacun bez uwielbienia.
Zrobili co mieli zrobić: przesunęli granicę ekstremy, przesunęli granice obciachu, zainspirowali świetne kapele. W sumie zastanawiam się czy lubił bym ich, gdybym słuchał ich na bieżąco, a nie w ramach archeologii, już po tym jak dobrze znałem Death, Slayer albo wczesny Mayhem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moonfire

Przeczytał: 23 tematy

PostWysłany: Wto 14:29, 08 Kwi 2025    Temat postu:

Dla mnie ten zespół mógłby nie istnieć. Nie zliczę prób, ile razy dawałem mu szansę. Niestety, nie dla mnie ten ich słabo brzmiący rockandroll
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Power of Metal Strona Główna -> Zespoły Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: