Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
progmetall
Przeczytał: 47 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 6:56, 30 Mar 2025 Temat postu: Venom |
|
|
Nic nie ma na forum o Venom, hmm rozumiem, że na początku był Helloween, Stratovarius, Edguy...
Może nie każdy lubi brudne granie z Newcastle, ale to klasyka NWOBHM.
Welcome To Hell, Black Metal, At War with Satan to klasyki, które miały duży wpływ na wiele zespołów grających thrash i nie tylko.
W sumie Venom też zahaczył o thrash w pewnym momencie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Oenologist
Przeczytał: 29 tematów
|
Wysłany: Wto 20:39, 01 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
Zespol, który znaczy dla mnie bardzo dużo i który pokochałem od kiedy ujrzałem zdjęcie Cronosa w biografii Metalliki, nie słysząc wcześniej ani sekundy ich muzyki. Mimo tego, najczęściej wracam do WTH/BM i CIS/R. Cala reszta robi na mnie zdecydowanie mniejsze wrażenie i w zasadzie poza AWWS i CBTS nie mam nic z tej całej reszty na CD.
Chamstwo, wulgarnośc, komiksowy satnanizm, bass buldożer, kąśliwe riffy, chwytliwe refreny, mocne akcentowanie RRRR. Jak bylem w Newcastle to poszedłem z uśmiechem po moście w kierunku Gateshead, wierząc ze Cronos musiał był niegdyś z niego lać do rzeki (2007 rok, dziwne czasy!).
Zaluje ze nigdy nie udało mi się zobaczyć ich na żywo, choćby i tylko z Cronosem w składzie.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
progmetall
Przeczytał: 47 tematów
|
Wysłany: Pią 6:59, 04 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
Dobrze napisane, ja poza pierwszymi trzema lubię Possessed z sentymentu - piersza płyta jaką słyszałem.
Jest jeszcze drugie oblicze Venom z Dolanem i tu u mnie wysoko stoi Prime Evil, może nawet podium oraz The Waste Lands, która jest ciakawa.
Z powrotu Cronosa lubię Resurrection z wiadomych powodów.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sebastian
Przeczytał: 18 tematów
|
Wysłany: Sob 1:16, 05 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
Ja zacząłem od zestawu "Eine kleine..." i "Possessed" bo miał to każdy wójek w kolekcji winyli gdy byłem szczylem.
Najczęściej wracam do WTH, BM i AWWS, chociaż w ostatnich latach to i tak rzadko. Z Dolanem najbardziej lubię "Prime Evil", faktycznie trochę niedoceniana płytka. Próbowałem kiedyś tam słuchać tych płyt po powrocie Cronosa, ale w sumie niezbyt je znam i niezbyt mnie interesują.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Olej
Przeczytał: 25 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: koniewo / pyrlandia
|
Wysłany: Nie 9:48, 06 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
Bardzo mi nie robi, widzialem jakies wcielenie raz na zywo i zieeew, drugi raz tylko sprawdzilem ze nadal tak samo i szybko odpuscilem
Z plyt mam pierwsze kilka w boxie i poza momentami nic nie rusza
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Oenologist
Przeczytał: 29 tematów
|
Wysłany: Nie 18:17, 06 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
Olej napisał: |
Bardzo mi nie robi, widzialem jakies wcielenie raz na zywo i zieeew, drugi raz tylko sprawdzilem ze nadal tak samo i szybko odpuscilem
Z plyt mam pierwsze kilka w boxie i poza momentami nic nie rusza |
Zapuść “Bloodlust” i daj się porwać.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
benek
Przeczytał: 30 tematów
|
Wysłany: Nie 18:36, 06 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
szacun bez uwielbienia.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sebastian
Przeczytał: 18 tematów
|
Wysłany: Nie 20:26, 06 Kwi 2025 Temat postu: |
|
|
benek napisał: |
szacun bez uwielbienia. |
Zrobili co mieli zrobić: przesunęli granicę ekstremy, przesunęli granice obciachu, zainspirowali świetne kapele. W sumie zastanawiam się czy lubił bym ich, gdybym słuchał ich na bieżąco, a nie w ramach archeologii, już po tym jak dobrze znałem Death, Slayer albo wczesny Mayhem.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|