Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
firesoul
Administrator
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 7673
Przeczytał: 44 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Albuquerque
|
Wysłany: Pią 0:49, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Jasne, jeszcze do kompletu pies i kot
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
piciu6
Moderator
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 16244
Przeczytał: 30 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Ostrowiec przede wszystkim
|
Wysłany: Pią 1:31, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Olej napisał: |
krowa,swinia,kurczak>>>>>>>>owca |
świnina uber alles
|
|
Powrót do góry |
|
|
Oenologist
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5162
Przeczytał: 39 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 10:35, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Krowa rządzi. Walijska.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ivanhoe
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 2538
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Sprzed monitora
|
Wysłany: Pią 13:25, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
piciu6 napisał: |
Olej napisał: |
krowa,swinia,kurczak>>>>>>>>owca |
świnina uber alles |
nie inaczej
|
|
Powrót do góry |
|
|
DaNail
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Watykan, kurwa!
|
Wysłany: Pią 15:40, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie
|
|
Powrót do góry |
|
|
piciu6
Moderator
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 16244
Przeczytał: 30 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Ostrowiec przede wszystkim
|
Wysłany: Pią 15:47, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
DaNail napisał: |
U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie |
a na którym piętrze mieszkasz ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
DaNail
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Watykan, kurwa!
|
Wysłany: Pią 15:54, 28 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
piciu6 napisał: |
DaNail napisał: |
U mnie dziś będzie Spaghetti ze słoika z wkrojoną dużą ilością kiełbasy wiejskiej (od wukja) - w końcu piątek całość okraszona 4-ma Żubrami - w sam raz na Skoki Narciarskie |
a na którym piętrze mieszkasz ? |
4-tym
|
|
Powrót do góry |
|
|
Greebo
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 5193
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Harrrr!
|
Wysłany: Czw 20:35, 11 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Krojona czekolada z Mediolanu.
Czuć różnicę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Katar
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 314
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska
|
Wysłany: Pią 2:32, 12 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Cote du Rhone pod avocado z limburgiem polane jogurtem naturalnym - sporo pieprzu i soli ...
|
|
Powrót do góry |
|
|
DaNail
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Watykan, kurwa!
|
Wysłany: Pią 7:13, 12 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Greebo666 napisał: |
Krojona czekolada z Mediolanu.
Czuć różnicę |
Z Mediolanu to przecież tak jakby z Pewexu!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Katar
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 314
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska
|
Wysłany: Sob 1:17, 13 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Ca' Ronesca DOC COLLIO Pinot Nero 2005... i do tego tarta po polsku:
składniki:
- pyra w mundurku gotowana
- do miski wbijam, mieszam : 1/2 cebuli pokrojonej, 1/ 3 papryki czerwonej, 1/ 3 marchwi na grubej tarce, pomidor pokrojony lub łużka czubata koncentratu pomidorowego ( ewent. 1/ 2 puszki pelatti ), 3 jaja, 2 łyżki mleka lub 1 śmietany, 2 łyzki mąki, sól, pieprz, ulubione zioła, łyżka ostrej pasty z papryki lub łyżeczka chili lub kilka kropli tabasko lub sporo pieprzu ...
- ser 150 gr starty
- z klasycznej kostki drożdży udźgnąć 1/ 8 ... i rozmemełać z łyżką cukru, podlać ciepłą wodą i ustawić na 20 minu do "zakwitu" rozczynu ...
jak ?:
- na patelnię teflonową wyłożyć pokrojonego w plastry ziemniaka - to taki spód; patalenia nasmarowana oliwą, ewent. olejem
- wylej masę z miski wczesniej zmieszana z rozczynem drożdży
- posyp serem
- nie zapomnij o ziołach, posyp - takie jakie lubisz !!!!
- smażyć na małym ogniu przez 20 - 30 minut
- wczesniej rozgrzać piekarnik do 200 C
- wstawic do nagrzanego piekarnika z funkcją pieczeniem od góry na 15 minut ... lub na termoobieg na 5 minut
- potem zostwa do ochłoniecia ... 5 - 10 minut ...
wpierdzielaj popijając winem .... i z przyjemnością ))))))
SMAKA !!!!!!!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Oenologist
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5162
Przeczytał: 39 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 16:18, 26 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Conchiglie z ricottą i łososiem
Jak generalnie jestem przeciwnikiem makaronu bez sosu na bazie pomidorów, to muszę przyznać, że nieźle to wyszło. Aczkolwiek chyba trochę za tłuste, bo zapycha strasznie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
DaNail
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1645
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Watykan, kurwa!
|
Wysłany: Wto 14:05, 06 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Zjadłem cały garnek galaretki wiśniowej i stwierdzam że jest jadalna.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Oenologist
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 5162
Przeczytał: 39 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:07, 06 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Kontynuując wątek z innego tematu:
Władca Much napisał: |
Napisałem 'większości' ...chodzi mi o te wszystkie śmieci, które mają za cel zapchać mi żołądek, bym nie dał rady zjeść trzech schaboszczaków. |
Nie wiem jak traktujesz surówki i inne dodatki, ale to są...no właśnie...dodatki. Służą temu, żeby poszerzyć spektrum smakowe dania. Chyba widzę problem - ja mówię o wahlarzu smaków i aromatów, a Ty o wpierdzieleniu jak największej ilości kotletów
Władca Much napisał: |
Zup ogólnie nie toleruję i nie lubię |
Co jakiś czas robię zupy jako jedno danie. Coś, co nazywam zupą sycylijską (podejrzana w pewnej pizzerii) - czyli na bazie warzyw, zabarwiona pomidorami, przesiąknięta aromatem podwędzanych kabanosów.
Druga - chilli - z mięsem mielonym. Bajka!
Oczywiście do tego dochodzi cała masa różnorakich tradycyjnych zup, jedne lepsze, drugie gorsze - każdy ma tam jakieś typy.
Władca Much napisał: |
Rozumiem poruszenie, bo sam lubię jakąś sałatkę dobrą oszamać, albo zjeść dobrą pizze/zapiekankę z pomidorami |
No to złe te warzywa w końcu, czy nie?
Władca Much napisał: |
...i jeszcze grzyby - brrrr... uznaję tylko marynowane (borowiki, maślaki, kozaki, podgrzybki, opieńki) i w pierogach/uszkach (kominki) ewentualnie zupa grzybowa (nie wiem na jakich grzybach się robi) ...sosów i innych takich nie znoszę |
Grzyby...To jest ciekawy temat. Smażona kania (sowa) nigdy mi nie podchodziła. Grzyby marynowane OK, ale jako dodatek, samych za bardzo nie lubię. Jako farsz do uszek - oczywiście.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Greebo
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 5193
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Harrrr!
|
Wysłany: Wto 14:09, 06 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
I teraz zobacz - nie znosi zup, nie znosi grzybów, ale grzybowa może być
|
|
Powrót do góry |
|
|
|